Galleri-introduksjon

Galleriet er utvidet med kategorien «Eksistensielt» per januar 2020 og har fått en god del flere bilder her og der i juli 2021. Det har delvis sammenheng med at jeg nå har en gestalt-psykoterapipraksis som er presentert under gestaltterapeut.no.

I galleriet (altså i nedtrekksmenyen øverst) finner du tegninger som er delt i grupper eller tema. Mange er likevel bare tegnet på innfall, uten forbindelse til et tema. Dette er diverse-kategorien. Natur, og lek med begreper går igjen her. Det vide lanskapet, horisonten, altså noe å strekke blikket etter, hører sammen med gleden over å streife, oppdage, være i ett med noe større. «Et stykke natur sett gjennom et temperament»? Vet ikke helt. Det bare kjennes godt.

Landskapet representerer også et indre, mentalt rom. Bevegelsesfrihet der, i tanken, betyr adgang til å utforske, utfordre, vinne ny innsikt, forstå mer av hvor jeg er i en større sammenheng. Her er vi altså gått over til begrepenes verden fra å tegne det fysiske. Kjenner du svaret på Livet, universet og det hele, som i «Haikerens guide til galaksen» av Douglas Adams? Svaret på det er jo 42, men vi må fremdeles formulere spørsmålet. Herlig lekent, passe respektløst, med tullete kvantesprang og forløsende latter helt nede fra tærne.

42 96ppi

Liker du noe av det du ser? Har du ideer som kan utvikles? Kan jeg lage noe for deg eller til noen du vil glede?   Mye av det du finner her er til salgs som originaler. Hvis du ønsker en høyoppløst digital kopi (av det som tåler skanning), lar det seg gjøre også.

Litt tørre tegnefakta: Jeg tegner og maler med bly, vaskbart bly, tusj, lysekte kulepenn, pastellkritt, blekk, kull, akryl, fargestifter, akvarell, … og på skjerm. Alt til sitt bruk. Til bruk på trykksaker eller skjerm vektoriserer jeg det som først er laget på papir. Alt jeg lager er «originaler», dvs ikke trykk eller kopier. Enn så lenge..