Bøker og trykksaker

Tilbake i 1985 illustrerte jeg en sangbok. Et skikkelig morsomt oppdrag jeg gjorde i 2002, mens enkeltmannsforetaket mitt var i live, var for Bjarne Berg Wig i TQM-senter i Skien. (TQM = total quality management.) Han skrev på oppfølgeren til læreboka si, og jeg leverte et knippe tusjtegninger til den. Et par av disse er vist nedenfor, og resten finner du her. Her ser du også hvordan humor kan bidra i budskapet. En liten drøm er å lage tegninger til en barnebok. Har du en «under vesten»?

Godt hengt fisk og vilt AS-00

Leveransekvalitet. Ideen til leverandørfirmaets navn er ikke helt dumt? Iallfall var det gøy å leke fram det og «&»-tegnet.

Kelner snubler med kniver-01

Kvalitetsforbedring á la Kaizen er å være obs på alle potensielle farer, og aktivt se etter de mange små forbedringene, hele tiden. Ellers…

Her er et utdrag fra en miljørapport som ble kåret til landets beste av NHO det året, 1994.

En illustrasjonsserie for Vingmed Sound gikk verden over; her er bruk av doppler-probe for blodstrømsmåling under bypassoperasjon.

Inspirasjonskilde og forbilde:

Blant de beste bokillustrasjoner jeg har sett, er Kim Hiorthøy sine i Erlend Loes «Maria og José» fra 1994. En liten perle av en historie, som de færreste vet om. Er den ikke å få kjøpt, prøv biblioteket og forlang at de graver i magasinet, om nødvendig.

Hiorthøy 72