Utflukt

Dette er en forholdsvis uutviklet del av virksomheten til vårt familie-AS. Likevel har jeg det som trengs for å tilby dette og kanskje mere til:

  • Turforslag, ofte basert på egen erfaring fra mange områder
  • Råd om utstyr
  • Sykkelmekking og mekkeveiledning

Vårrengjøring 72

(Vi har det ikke ikke sånn hos oss, men kanskje noen kjenner seg igjen…)

Bakgrunnen er terrengsykling en drøss forskjellige steder i Norge og litt i Sverige og Skottland. I Skottland har vi en sertifisert turguide å lene oss på, forresten. Charlie er til og med i familie. Det kreves formelle ting av en som skal ta med seg vilt fremmede ut i det fri der over. Førstehjelpskunnskaper, for eksempel. Charlie og jeg syklet tvers over Skottland på terrengsykkel i 2011, og har deltatt på ritt der sammen.

Trenger du å lære kajakkpadling eller å få turtips?  Jeg er bortimot lommekjent på kysten Langesund – Mandal fra kajakksetet, etter å ha padlet fram og tilbake der siden jeg kjøpte båt i 1984. Samt litt utenfor Trøndelag, en bit av Bohuslänkysten, søndre Stockholmskjærgård, hele strekningen fra Stockholm til Helsinki og småbiter her og der.

Det kan være utfordrende å lære deg eskimorulla, men jeg tror jeg skulle klare det. Enhåndsrulla tar jeg i neste liv. Jeg har aldri gått ufrivillig rundt i kajakk, og jeg liker at det skvalper. Jeg kan også ta deg med ut i dobbelkajakken vår. Den er et slagskip i sammenligning, og har plass til hund i midten.

På ski og til fots har jeg sett en god del av Norge sør for Trondheim, men skal ikke skryte på meg noen store bravader. Trenger du nøkterne tur- og utstyrsråd sommer eller vinter, bistår jeg gjerne. En litt mindre nøktern tur jeg kan veilede om, er en luftig runde i de japanske «alper», turberetning finner du under Blogg og lenker.